ACTUALITATE

Veste buna. Contractul pentru Autostrada Pitesti-Sibiu se semneaza vineri

Veste buna. Contractul pentru Autostrada Pitesti-Sibiu se semneaza vineri

 

Ponta Segmentul PITESTI-SIBIU este trecut ca AUTOSTRADA!2

Contractul pentru autostrada Pitesti – Sibiu se va semna vineri, a anuntat, miercuri seara, ministrul Transporturilor, Ioan Rus, la postul de televiziune Digi 24.

„Vineri, poimaine, cred ca se va putea semna contractul si dupa aceea urmeaza un montaj financiar pe treaba aceasta, dupa ce dureaza un an de zile studii geo etc., etapizarea lucrarilor pe tronsoane, astfel incat sa incepem din multe puncte simultan. S-ar putea ca sa incepem partea in care nu avem nevoie de atatea studii geo. Este o portiune de la Sibiu spre munte si de la Pitesti spre munte in care am putea incepe mai repede lucrarile decat in interiorul defileului sau chiar in interiorul strict montan. Dar acolo mai avem de lucru. Vineri se semneaza contractul si consideram problema incheiata ca, odata inceputa, cineva o va si termina. Ca noi, ca urmatorii…”, a spus Rus.

Întrebat cand a devenit o prioritate pentru autoritatile de resort aceasta autostrada, ministrul Rus a raspuns ca „tot timpul” si a explicat ca, desi la primele evaluari, Pitesti — Sibiu s-a calificat pentru drum expres, cu exproprieri la nivel de autostrada, Comisia Europeana a solicitat un punctaj mai mare pentru intreaga retea TEN-T.

Sursa: Agerpres


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5279