ACTUALITATE

Vesti bune. ”Iepurasul” aduce gaze mai ieftine

Vesti bune. ”Iepurasul” aduce gaze mai ieftine

Sibienii au motiv in plus sa se bucure de sarbatorile de Paste din acest an. De la 1 mai, pretul gazelor naturale va scadea cu pana la 3 procente, a declarat, miercuri, presedintele Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE).

gaz

„Chiar astazi (miercuri — n.r.) avem un Comitet de Reglementare foarte important. Tarifele de distributie scad cu 6%, ceea ce va duce la scaderea pretului final la consumator de 2-3%”, a sustinut Niculae Havrilet.

El a adaugat ca piata este in situatia in care pretul de import a devenit mai mic decat pretul gazelor de productie interna, situatie care trebuie sa duca la liberalizarea totala. Potrivit sursei citate, in aceasta situatie importurile au crescut din nou, ajungand la 10%.

„Consumul national in acest moment este de 15-16 milioane de metri cubi pe zi, iar importul ajunge la 1,5 milioane de metri cubi, deci 10% din consum. Aceasta arata ca s-a schimbat filosofia pe piata gazelor, ceea ce nu este rau, pentru ca perioada care ne intereseaza cel mai mult este cea de iarna. Astfel, se revine la situatia de normalitate in care importam gaze vara la pret mic si lasam productia interna pentru iarna”, a continuat Havrilet.

Sursa: Agerpres


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5279