SPORT

Vicecampionii europeni la Taekwon-do: ”Multumim” ministrului pentru ca nu ne-a sustinut!

Vicecampionii europeni la Taekwon-do: ”Multumim” ministrului pentru ca nu ne-a sustinut!

Cei 10 sportivi sibieni de la cluburile sportive PUMA Club si Hwarang care au contribuit la cele 21 de medalii cu care Romania s-a clasat pe locul second la Campionatele Europene de Taekwon-do ITF ii ”multumesc” sefului Ministerului Tineretului si Sportului, Elisabeta Lipa, pentru NEsustinerea in obtinerea acestui rezultat.

taekwondo sibiu

In ciuda faptului ca premierile pe anul trecut de la Campionatul Mondial si European nu au fost semnate, desi exista adrese cu sumele de bani aprobate pe capitole, echipa Romaniei de Taekwon-do ITF a reusit sa se mobilizeze cu mari eforturi financiare si sa poata participa la Campionatul European din Finlanda, unde a devenit vicecampioana europeana in clasamentul general pe natiuni.

In semn de protest, la finalul Campionatului European de la Tampere, Finlanda, lotul national de Taekwon-do ITF al Romaniei a afisat urmatorul mesaj pentru ministrul Tineretului si Sportului: „<<Multumim>>, Elisabeta Lipa, pentru NEsustinere”.

“Nu pot sa cred ce se intampla. Ministerul a aprobat cererea de finantare, ne-a fost comunicata suma in 28 martie si nici in ziua de azi nu au semnat contractul care a fost depus in 1 aprilie. Neavand semnat contractul, nu am primit nici Autorizatia de deplasare, iar asta inseamna ca nu se pot aloca premieri pentru rezultatele obtinute. Sunt sigur ca asta se urmareste, dar din punctul meu de vedere, este un abuz care se va dovedi in instanta. Felicit sportivii si totodata le multumesc parintilor si celor ce i-au sprijinit pe sportivi pentru a se putea deplasa la aceasta competitie, unde am reusit sa scriem istorie. Sper ca in ultimul ceas sa se semneze contractul, pentru a putea inapoia o parte din cheltuieli sportivilor, sa ni se elibereze autorizatia si sa primim premieri pentru rezultatele obtinute. Nu inteleg care e strategia doamnei ministru, dar in opinia mea, este una gresita deoarece distrugem si ceea ce functioneaza in acest moment la nivel sportiv. Nu am nimic cu sporturile olimpice, sa li se aloce cat de multi bani, ceea ce doresc este fiu lasat sa imi fac treaba si sa fiu tratat normal intr-o tara democratica in care exista niste legi, care ar trebui respectate de catre toata lumea, indiferent de cine am fost sau suntem”, a declarat domnul Cosmin Oprescu, presedintele Federatiei Romane de Taekwon-do ITF.

Lotul national de Taekwon-do ITF al Romaniei, compus din 35 de sportivi juniori si seniori, 7 antrenori, 2 arbitri si 5 suporteri, a participat in perioada 28 aprilie – 1 mai 2016 la Campionatul European de Taekwon-do ITF pentru Juniori si Seniori din Tampere, Finlanda, unde a scris o noua pagina importanta in istoria Taekwon-do-ului ITF romanesc. Dupa performanta de anul trecut din Italia, cand Romania a devenit vicecampioana mondiala, la Campionatul European din Finlanda, sportivii nostri au plasat Romania pe locul 2 in clasamentul general pe natiuni europene. “Suntem mandri de lotul nostru national si de sacrificiile si munca depusa de stafful nostru, antrenori si sportivi pentru a duce Romania la o asemenea recunoastere europeana in sfera Taekwon-do-ului”, a declarat domnul Cosmin Oprescu, presedintele Federatiei Romane de Taekwon-do ITF.

Cu 8 medalii de aur, 6 medalii de argint si 7 medalii de bronz, Romania a obtinut a doua pozitie in clasamentul general, alaturi de Polonia (locul 1) si Norvegia (locul 3). 10 sportivi sibieni de la cluburile sportive PUMA Club si Hwarang au contribuit la performanta echipei Romaniei, potrivit Federatiei Romane de Taekwon-do ITF. Din partea PUMA Club Sibiu, au participat la Campionat cei 4 sportivi: Madalina Muresan, Emanuel Matei, Dani Borcea si Marius Dancu, alaturi de antrenorul Alin Lazurca si arbitrul Banea Ciprian. Marius Dancu a obtinut o medalie de argint la proba de lupta +75kg, Madalina Muresan o medalie de argint la tehnici speciale echipe si una de aur la proba de spargeri-forta echipe.

 Sursa: Mediafax


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5279