CULTURA

Vioara lui George Enescu vine in Marginimea Sibiului!

Vioara lui George Enescu vine in Marginimea Sibiului!

Vioara lui George Enescu vine in Marginimea Sibiului!2

Vioara Guarneri del Gesu, ce i-a apartinut lui George Enescu, aflata in patrimoniul Muzeului National George Enescu, va ajunge luni la Saliste, iar marti, la Gura Raului, localitati din Marginimea Sibiului, unde vor fi sustinute doua concerte de la ora 17.00, de catre violonistul Gabriel Croitoru si pianistul Horia Mihail.

„Programul reproduce intocmai un recital sustinut de George Enescu. Violonistul Gabriel Croitoru a gasit in arhiva muzeului Enescu doua afise, unul din 1919 si unul din 1923, cuprinzand programe ale unor concerte ale lui Enescu.

Acestea sunt reproduse in cadrul acestui turneu, unul dintre programe fiind pregatit pentru sate, iar celalalt pentru salile de concert din cele doua orase. Violonistul Gabriel Croitoru si-a propus, asa cum a facut si marele compozitor roman, sa ajunga in cat mai multe localitati din Romania si sa duca muzica in locurile unde ea ajunge mai rar si unde oamenii au cea mai mare nevoie de ea”, se arata in comunicat.

Profesorul Gabriel Croitoru intelege sa lase la randul sau mostenirea altor generatii si a invitat, alaturi de el si de pianistul Horia Mihail, patru tineri si talentati muzicieni, inca elevi ai liceelor de muzica din tara, ce vor straluci pe scenele de concert dar, cu siguranta, nu vor uita sa duca muzica si in alte locuri pentru a ajunge la cat mai multi oameni. La Gura Raului invitata este tanara violonista Maria Marica, din Cluj-Napoca.

Programul cuprinde piese de larga popularitate din literatura pentru vioara si pian. Lucrari ale unor compozitori precum Tartini-Kreisler, Scarlatescu, Enescu, Dvorak, Saint-Saens vor putea fi ascultate in cadrul recitalurilor.

La Gura Raului programul concertului cuprinde: Pugnani — Kreisler — Siciliana si Rigaudon, Leclair — Sarabanda si Tamburina, Kreisler — Preludiu si Allegro, Scarlatescu — Bagatela, Enescu — Balada si Lautarul, Dvorak — Humoresque, Tartini — Kreisler — Variatiuni pe o tema de Corelli, Saint-Saens — Introducere si Rondo capriccioso.

Acest turneu este organizat de catre Centrul Cultural Media Radio Romania si Asociatia Culturala Accendo.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5349