POLITICA

Vrei sa fii europarlamentar? Ai o sansa la Forta Civica

Vrei sa fii europarlamentar? Ai o sansa la Forta Civica

diana pavelescuRomanii care viseaza sa ajunga europarlamentari au acum o sansa in plus. Partidul Forta Civica anunta ca pe listele partidului se poate inscrie oricine, inclusiv romanii plecati in strainatate, cu conditia de a respecta criteriile impuse de partid.

Criteriile sunt de doua feluri: obligatorii si de departajare. Cele obligatorii sunt: sa fie membru FC, depunerea unui cazier juridic, sa nu fie urmarit penal, sa nu fie fost colaborator al Securitatii, sa aiba un proiect european pentru Romania si sa fie cunoscator al cel putin unei limbi de circulatie europeana. Apoi, sunt criteriile de departajare: sa nu fi fost membru al PCR, sa nu fi detinut o functie aleasa sau numita la nivel national, sa aiba varsta intre 30 si 55 ani si sa aiba o experienta profesionala internationala. „Avem obiectivul de a prezenta romanilor o lista echilibrata, pe mai multe domenii profesionale, oameni cu o cariera in spate si nu in ultimul rand, urmarim ca lista sa cuprinda cetateni romani, dar care pot trai si lucra in afara tarii. Dorim ca lista pentru Parlamentul European a FC sa fie una care sa iasa in evidenta plecand de la niste criterii pe care partidul si le-a propus inca de la infiintare, in 7 septembrie 2012. Atunci ne-am propus sa fim reprezentativi pentru cei care au obosit ascultandu-i pe actulii politicieni, reprezentativi pentru cei care doresc idei, solutii si principii altfel”, a explicat presedintele FC Sibiu, Diana Pavelescu (foto). Referitor la decizia de a permite si cetatenilor romani din strainatate sa participe la alegeri, Diana Pavelescu a precizat ca „suntem primul partid politic romanesc care deschide lista candidatilor la europarlamentare pentru toti cei care muncesc in UE, care profeseaza in statele UE. Vrem sa le dam o sansa de a-i reprezenta pe toti romanii si celor care lucreaza acum in diaspora si cetatenilor romani din Republica Moldova. Obligatia legala este sa aiba domiciliul in Romania”.

Calendarul intocmirii listei a fost deja stabilit. Pana in data de 31 ianuarie, toate organizatiile judetene vor trebui sa transmita la Bucuresti cel putin un nume care sa fie pe lista. Apoi, in perioada 1-10 februarie se va face selectia candidatilor, iar pana in 20 februarie lista finala sa fie prezentata si validata de Colegiul Director.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5275