NUNTA IN SIBIU

Vrei sa te casatoresti? Primaria Sibiu anunta o modificare importanta pentru tineri

Vrei sa te casatoresti? Primaria Sibiu anunta o modificare importanta pentru tineri

Sibienii care doresc sa se casatoreasca in zilele de sambata, vor putea sa scape de un drum pana la Primarie, pentru a se programa. Acestia au posibilitatea de a depune cererea online, pe site-ul www.sibiu.ro: https://extranet.sibiu.ro/starecivila/

cerere in casatorie

”Acest serviciu este disponibil intr-o prima etapa doar pentru cununiile care se oficiaza sambata, cand solicitarile sunt mai multe si necesita o planificare mai riguroasa. Daca isi dovedeste eficienta, sistemul va fi extins si pentru programarile ceremoniilor din celelalte zile ale saptamanii”, anunta reprezentantii Primariei.

Programarea datei si orei ceremoniei se poate face online doar in cazul casatoriilor incheiate intre cetateni romani sau intre un cetatean roman si unul strain. Pentru casatoria dintre cetateni straini, ramane necesara intalnirea cu ofiterul de la ghiseu deoarece programul electronic nu poate verifica CNP-ul acestora, precizeaza Primaria.

Pentru a face rezervarea, tinerii vor completa data si ora la care doresc sa aiba loc cununia civila si vor specifica un numar de telefon si o adresa de e-mail pentru confirmare. Formularul electronic solicita completarea numelui, adresei si CNP-ului fiecaruia dintre soti. Dupa rezervare acestia vor primi un e-mail pe adresa specificata cu confirmarea programarii si li se indica data la care trebuie sa se prezinte la ghiseele Serviciului Stare Civila pentru depunerea actelor.

”Rezervarea online se face cu cel putin 10 zile inainte de data casatoriei. Dupa rezervarea datei si orei casatoriei, tinerii trebuie sa se prezinte la ghiseu pentru a depune actele necesare: http://www.sibiu.ro/index.php/primaria/document/151 pentru casatoriile intre cetateni romani si http://www.sibiu.ro/index.php/primaria/document/141 in cazul in care unul dintre soti este cetatean strain. Casatoria se va incheia in a 10-a zi de la data depunerii declaratiei de casatorie, luand in calcul atat ziua depunerii dosarului cat si ziua oficierii casatoriei. La depunerea declaratiei de casatorie este obligatorie prezenta ambilor soti”, se mai arata intr-un comunicat al Primariei Sibiu.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309