CULTURA

„We ART Free”, premiul I in Croatia

„We ART Free”, premiul I in Croatia

Studentii sibieni ai Departamentului de Arta Teatrala din cadrul Universitatii „Lucian Blaga” din Sibiu s-au intors cu premiul I de la Festivalul International de Teatru Studentesc Dionysus din Croatia.

Sibienii au jucat spectacolul „We ART Free”, cu un concept si o regie semnate de Bogdan Saratean, a impresionat in egala masura publicul si juriul celei de-a 9-a editii a festivalului organizat de Acadmia de Arte din Osijek cu sprijinul Primariei din Ðakovo.

Sunt deosbit de bucuros pentru acest premiu, iar studentii anului II merita toate aplauzele pentru ca primul lor spectacol in fata publicului inseamna, iata, deja un mare succes. Un succes care ii incurajeaza pentru viitor dar, in acelasi timp, ii obliga sa fie si mai buni. Felicitari merita si Bogdan Saratean pentru ca a pus pe picioare acest spectacol in mai putin de o luna, reconfirmand valoarea scolii de teatru sibiene, a declarat prof.univ.dr. Constantin Chiriac, directorul teatrului National „Radu Stanca” din Sibiu.

La randul sau, directorul Departamentului de Arta Teatrala (DAT), prof.univ.dr. Ion M. Tomus, se declara mandru de studenti si de Bogdan Saratean, iar premierea acestui spectacol de o prospetime fantastica vine ca o etapa fireasca in dezvoltarea DAT. In acelasi timp, premiul primit sambata seara, este o certificare a excelentei in creatia artistica si cercetarea stiintifica.

Sunt onorat si bucuros pentru acest premiu pentru care studentii au muncit, au propus, iar au muncit, am legat impreuna scene pentru ca, prin forme teatrale si cu libertate asumata sa lipim miturile fundamentale, biblice, de lumea a comsumerismului. Astfel ii vedem pe Adam si Eva ratacind printre cartoane, ambalaje de plastic si ritmuri de hip-hop, iar pe Cain ucigandu-l pe Abel in toate modurile posibile, cu toate ustensilele prezentului, de nenumarate ori, spune Bogdan Saratean.

Cu o zi inainte de gala, la prezentarea in premiera a spectacolului „We ART Free”, a fost prezent si E.S. Cosmin George Dinescu, Ambasadorul Romaniei la Zagreb, insotit de Seful Sectiei Consulare, Bogdan Brinzei, care i-au felicitat pe tinerii actori studenti.

Festivalul International de Teatru Studentesc „Dionysus” din Ðakovo, a avut loc in perioada  14 – 20 martie 2016 si au participat studenti din Austria, Cehia, Marea Britanie, Romania si Croatia. A fost pentru a opta oara consecutiv cand Departamentul de Arta Teatrala din Sibiu duce la festivalul organizat de Academia de Arte din Osijek, o productie creata in studioul CAVAS al Universitatii „Lucian Blaga”.

DIONYSUS_- arta teatrala ulbs - premiu croatia


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5275