TURISM

Zapada de 1,68 m, la Balea Lac. Distractia abia acum incepe!

Zapada de 1,68 m, la Balea Lac. Distractia abia acum incepe!

Zapada cazuta la Sibiu in ultimele doua zile a venit pe neasteptate, insa la peste 2000 m altitudine, la Balea Lac, stratul de peste un metru si jumatate este un lucru obisnuit. Parcatic, aici iarna abia acum incepe, spun dezvoltatorii din turism.

La Balea Lac, in singurul hotel de gheata din Romania se pregateste o mare petrecere care va avea loc sambata seara, tocmai in cinstea iernii si a fulgilor de nea.

„Pregatim o petrecere foarte mare, avem oaspeti de la Bucuresti. Pentru perioada asta a anului stam foarte bine cu numarul de cazari, hotelul este in cea mai mare forma. A si nins. La Balea Lac acum incepe iarna, toti turistii pot sa vina la Balea sa se bucure de iarna”, a declarat pentru AGERPRES, purtatoarea de cuvant a complexului turistic de gheata, Lidia Badila.

Hotelul de gheata si iglu-urile de la Balea Lac au dovedit si in acest sezon ca reprezinta o afacere care depinde in mare masura de vreme.

Primavara timpurie si caldura din februarie au pus in mare dificultate proprietarii complexului de gheata de la Balea Lac. Practic, acum asistam la un varf de sezon la Balea. La finalul lui februarie, inceput de martie, temperaturile mult prea ridicate, ce au ajuns si pana la plus 17 grade, o caldura neobisnuita pentru aceasta perioada a anului sus, pe munte, au dus chiar la topirea unor parti din hotelul si biserica de gheata.

„In acest sezon, pentru prima data de cand s-a construit hotelul de gheata, am fost obligati sa anulam o serie de rezervari pentru perioada 17 — 25 februarie . La mijlocul lunii februarie, muncitorii care au construit hotelul au fost solicitati sa consolideze constructia, iar ulterior, hotelul de gheata a fost reintrodus in circuitul turistic din zona Balea Lac, astfel ca, la aceasta ora, poate fi vizitat si se poate dormi in camerele de gheata”, a explicat Lidia Badila.

Perioada in care s-au suspendat rezervarile a dus la o scadere a numarului de turisti asteptati sa viziteze hotelul de gheata cu aproximativ 15 %. Pe de alta parte, vremea calda a dus la o crestere cu aproximativ 30% a numarului de turisti care au urcat la Balea Lac in cautarea zapezii.

„Din totalul turistilor care au urcat in acest sezon la Balea Lac, 40 % au fost turisti straini, veniti aici prin agentii de turism din Anglia, Germania sau Ungaria. Din cei 40%, 20 de procente au fost turisti englezi”, a aratat Lidia Badila.

Renumit in toata Europa pentru ineditul sau, singurul hotel de gheata din Romania, Hotel of Ice, situat la peste 2 000 de metri altitudine, in Muntii Fagarasului, va putea fi vazut in documentarul „Wild Carpathia 4”, care se va numi „White Carpathia”.

In perioada sarbatorilor de iarna, peste 2 000 de turisti au vizitat hotelul de gheata de la Balea Lac. Pentru a ajunge aici, fiecare turist trebuie sa plateasca 60 de lei pentru o cursa dus-intors cu telecabina, singurul mijloc de transport pentru a ajunge de la Balea Cascada la Balea Lac. Daca de Craciun, la Balea Lac, stratul de zapada masura mai putin de un metru, vineri zapada se inaltase deja la 168 de centimetri.

hotelul de gheata

Sursa: Agerpres


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309