ACTUALITATE

Zapada de 25 cm in muntii Fagaras. Ce sfaturi le dau turiștilor salvamontistii sibieni

Zapada de 25 cm in muntii Fagaras. Ce sfaturi le dau turiștilor salvamontistii sibieni

Este iarna in toata regula in Muntii Fagaras, chiar daca suntem abia la începutul lunii octombrie. Zapada ajunge deja la 25 cm in unele zone, iar salvamontiștii sibieni le atrag atenția turiștilor sa fie bine pregătiți daca vor sa nu devină victimele munților.

Helios si Vreni cainii salvamontisti3

Astfel, Serviciul Public de Judeţean Salvamont Sibiu anunţă următoarele:
• Traseele turistice superioare cabanelor de pe versantul nordic al munţii Făgăraşului de pe teritoriul judeţului Sibiu sunt sunt acoperite cu un strat de zăpadă ce poate atinge în zona crestei până la 25 cm.
• Pentru prevenirea accidentelor montane, Salvamont Sibiu, solicită turiştilor să evite deplasările pe aceste trasee.
• Recomandăm totuși turiştilor care se deplasează în zona montană să fie echipaţi specific perioadei cu zăpadă – încălţămimte adecvată, îmbrăcăminte care să le asigure un confort termic optim, mânuși, ochelari de zăpadă, beţe de schi, colțari, piolet;
• Alpiniştii care vor să efectueze ascensiuni în zona înaltă din masivul Făgăraş să anunţe Salvamont Sibiu traseul pe care-l vor urma, printr-un apel telefonic la Dispeceratul Naţional Salvamont iar pentru o localizare cât mai precisă în caz de accident, să utilizeze aplicaţia „SALVAMONT” pentru telefoanele mobile.
• Accidentele montane se vor anunța telefonic la 112.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309