ACTUALITATE

Zapada face probleme si pe Aeroportul Sibiu. O cursa a fost intarziata

Zapada face probleme si pe Aeroportul Sibiu. O cursa a fost intarziata

Singurul zbor programat in aceasta dimineata de pe Aeroportul International Sibiu (AIS), cursa Wizzair spre Dordmund a decolat cu o intarziere de trei ore din cauza zapezii, plecarea programata initial pentru ora 07:10, fiind decalata pentru ora 10:08, anunta reprezentantii AIS.

zbor-wizzair-amanat la sibiu”Caderile abundente de zapada, inregistrate pana la aceasta ora, au determinat mobilizarea tuturor utilajelor speciale si personalului de deservire, pentru mentinerea suprafetei de miscare in conditii optime, astfel incat traficul aerian sa fie cat mai putin afectat. Pista, platforma si caile de rulare sunt deschise si operaționale, fiind asigurate conditiile pentru desfasurarea in conditii de iarna a operatiunilor aeriene. Pentru restul zborurilor programate de-a lungul zilei, pot fi inregistrate intarzieri la decolare, care vor fi anuntate”, potrivit AIS.

In scopul asigurarii operationalitatii aeroportului in conditii de siguranta, inca de la inceputul lunii noiembrie au fost puse in aplicare procedurile specifice pentru sezonul de iarna si au fost achizitionate cantitatile necesare de materiale degivrante, atat pentru aeronave cat si pentru suprafata de miscare; sunt pregatite sa intervina in orice moment, atunci cand situația meteorologica o va cere, utilajele specifice operatiunilor pe timp de iarna, respectiv utilajele de deszapezire si cele pentru degivrarea aeronavelor.

De asemenea, a fost constituit si functioneaza Comandamentul de deszapezire al AIS, au fost structurate echipele de interventie pe diferite nivele de mobilizare, cu personal suplimentar, functie de conditiile meteo specifice si de prognoze, au fost efectuate instruirile periodice.

Foto: www.gazetaromaneasca.com


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309