ACTUALITATE

Zapada si viscolul au blocat complet Balea Lac. Nici telecabina nu functioneaza

Zapada si viscolul au blocat complet Balea Lac. Nici telecabina nu functioneaza

Accesul in zona turistica Balea Lac, situata la peste 2.000 de metri altitudine in Masivul Fagaras este blocat, Transfagarasanul a fost inchis si telecabina nu functioneaza din cauza viscolului puternic si a caderilor de zapada.

pericol de avalansa la balea lac

Potrivit IPJ Sibiu, „din cauza conditiilor meteo, viscol, DN7 C Transfagarasan este inchis pe tronsonul Balea Cascada — Balea Lac. Se actioneaza cu utilaje de deszapezire in continuare”.

Angajatii de la Cabana Balea Lac au precizat, pentru AGERPRES, ca „telecabina nu functioneaza, dar nu exista turisti care sa fie blocati sus, in cabana si care sa nu poata cobori”.

Centrul Meteorologic Regional Transilvania-Sud de la Sibiu anunta ca la Balea Lac stratul de zapada masoara 16 centimetri. Meteorologii nu pot preciza viteza vantului de la Balea, pentru ca senzorul de masurare de la statia meteo de la Balea Lac este stricat.

Circulatia a fost inchisa joi, pe DN 7C Transfagarasan, intre Balea Cascada si Balea Lac, unde utilajele de deszapezire incearca sa curete carosabilul, a anuntat Inspectoratul de Politie Judetean (IPJ) Sibiu.

„Din cauza conditiilor meteo, viscol, DN7 C Transfagarasan este inchis pe tronsonul Balea Cascada — Balea Lac. Se actioneaza cu utilaje de deszapezire”, a declarat Elena Welter, purtator de cuvant al IPJ Sibiu.

Turistii pot parcurge distanta de la Balea Lac la Balea Cascada, cu telecabina, un drum costa 60 de lei de persoana, dus-intors. Telecabina functioneaza doar daca vantul nu este foarte puternic.

Stratul de zapada masoara 16 centimetri, la Balea Lac, la peste 2.000 de metri altitudine in Muntii Fagaras.

Sursa: Agerpres


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309