ACTUALITATE

Zeci de morminte din Cimitirul Municipal Sibiu au fost afectate de inundatii!

Zeci de morminte din Cimitirul Municipal Sibiu au fost afectate de inundatii!

Zeci de morminte din Cimitirul Municipal Sibiu au fost afectate de inundatii!2

Peste o suta de morminte din Cimitirul Municipal Sibiu au fost afectate de inundatii, dupa ce rigola din zona cimitirului nu a facut fata cantitatii mari de apa acumulate.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Sibiu, Bianca Sabau, a declarat ca aproximativ o suta de morminte din Cimitirul Municipal Sibiu au fost afectate de inundatii.

„Se inregistreaza inundatii la poarta 5 a Cimitirului Municipal. In urma precipitatiilor cazute s-a acumulat apa, iar din primele informatii sunt afectate aproximativ o suta de morminte”, a spus Sabau.

La ora transmiterii acestei stiri, echipajele de pompieri se afla la cimitir si intervin pentru evacuarea apei.

Cimitirul Municipal Sibiu se afla in subordinea Primariei, iar reprezentantii acestei institutii au declarat, la randul lor, ca rigola nu a facut fata cantitatii mari de apa cazuta intr-un interval scurt de timp.

„Din cauza cantitatilor semnificative de precipitatii inregistrate intr-un interval foarte scurt, rigola din aceasta noua zona a Cimitirului Municipal Sibiu nu a evacuat eficient apele pluviale. Pe lista de investitii aprobata la inceputul acestui an este inclusa si amenajarea unui sistem de drenaj pentru aceasta noua parte a cimitirului, lucrarea urmand sa se execute in lunile urmatoare. Sistemul va asigura o evacuare mai rapida si mai eficienta a apei in cazul unor ploi torentiale”, a declarat Mirela Gligore, purtatorul de cuvant al Primariei Sibiu.

Potrivit acesteia, zona afectata a cimitirului a fost amenajata in mai 2012 și, din cauza tipului de sol, rigola nu este suficienta, fiind nevoie si de un sistem de drenaj.

Potrivit meteorologilor, pana joi dimineata in municipiul Sibiu s-au inregistrat cantitati mari de precipitatii – 25 de litri de apa pe metru patrat la Postul Hidrologic Sibiu si 32 de litri de apa pe metru patrat la Statia meteo de la Aeroport.

Sursa: mediafax.ro


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309