CULTURA

Zi de contraste in cea de-a doua zi a Feeric Fashion Days! VIDEO

Zi de contraste in cea de-a doua zi a Feeric Fashion Days! VIDEO

Zi de contraste in cea de-a doua zi a Feeric Fashion Days! VIDEO2

Cea de-a doua zi a celui mai important festival de moda din Balcani, Feeric Fashion Days, a fost una a contrastelor. Ziua a debutat cu prezentarea unei colectii extrem de placute ochiului, o explozie de culoare si veselie, noua colectie a Gabrielei Atanasov.

Pe acorduri muzicale romanesti din anii 60-70, Gabriela Atanasov a prezentat cateva piese vestimentare absolut minunate, pline de buna-dispozitie. Prezentarea Gabrielei a avut loc in fata Hotelului Imparatul Romanilor, pe bulevardul Nicolae Balcescu.

„Prima schita a acestei colectii am creat-o acum doi ani. Am decis ca vara 2014 e cea mai potrivita pentru aceasta colectie pentru ca am vazut ca se poarta multe buline. Si aici sunt, la Sibiu, cu o colectie care tocmai a fost aplaudata. Sunt foarte fericita si emotionata”, spunea Gabriela Atanasov la finalul prezentarii noii ei colectii.

Tanarul designer roman a fost urmat de doi creatori consacrati international, maltezii Charles & Ron.

Dupa ce anul trecut au prezentat doar in Gala Feeric, cei doi designeri au acceptat provocarea unei prezentari individuale in geometria perfecta a Depoului CFR. Prezentarea a fost extrem de spectaculoasa. Vagonul de calatori folosit pe post de backstage pentru modele a fost transportat cu locomotiva pe placa turnanta a depoului, unde a facut o intoarcere de 90 de grade pentru a se alinia perfect cu pasarela prezentarii. Cele 20 de piese ale colectiei celor doi designeri sunt inspirate din arhitectura orasului Valetta, capitala tarii din care provin cei doi.

„Cand lucram la aceasta colectie am facut multe fotografii atat arhitecturii vechi a orasului cat si noilor constructii din Valetta, pe care le-am folosit drept inspiratie pentru aceasta colectie. Femeia care poarta aceste piese este una care nu este deloc timida, este foarte feminina si ii place sa iasa in evidenta. Ii plac piesele clasice dar in acelasi timp este si moderna”, spun cei doi designeri despre noua lor colectie.

Pe inserat, sub portalul intrarii secundare in Biserica Evanghelica din Piata Huet, Simona Semen si-a prezentat noua colectie toamna-iarna 2014-2015. O colectie sobra, cu linii bine definite, puse in valoare de decorul baroc al uneia dintre cele mai vechi biserici din Sibiu.

„Colectia a plecat de la un proiect pe care l-am avut la master. M-am inspirat un pic si din Game of Thrones si din toata lumea asta a povestilor. Am incercat sa o aduc in contemporan, sa vad cum poate purta o femeie in anul 2014 niste tinute care sugereaza ceva din lumea aceasta a povestilor si fanteziei”, spunea Simona Semen despre propria ei colectie.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5349