CULTURA

Zilele Antropologiei Romanesti la Sibiu!

Zilele Antropologiei Romanesti la Sibiu!

Zilele Antropologiei Romanesti la Sibiu!2

Un eveniment cultural de marca va avea loc in perioada urmatoare la Sibiu. Intre 25 si 28 septembrie 2014, Complexul National Muzeal ASTRA, in colaborare cu Universitatea Lucian Blaga din Sibiu, prin Facultatea de Stiinte Socio-Umane, Biblioteca Judeteana Astra si Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale „Cindrelul – Junii” Sibiu, organizeaza Sesiunea Nationala ,,Zilele Antropologiei Romanesti, editia a XXI-a”.

Tema editiei din acest an este ,,Aventura imaginii”. Imagine, imaginatie, imaginar”. Sesiunea cuprinde trei sectiuni tematice (antropologie, istorie, litere si arte) la care participa 80 de profesori si cercetatori din tara si din strainatate, din tari ca S.U.A., Franta, Taiwan si Turcia.

Lucrarile sesiunii se vor desfasura incepand din 26 septembrie 2014 la Biblioteca Judeteana Astra, incepand cu orele 930.

,,Evenimentul <<Zilele Antropologiei Romanesti, editia a XXI-a>>, se inscrie in randul manifestarilor stiintifice cu participare internationala menita a pune la dispozitia cercetatorilor, dar si a publicului larg dezbateri ale cercetarilor in domeniu antropologiei, prin organizarea unei sesiuni multidisciplinare de interes cultural national”, spune Delia Voina, muzeograf CNM ASTRA.

Duminica, 28 septembrie 2014, sesiunea stiintifica se va incheia cu o excursie de documentare la Castelul Bran.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5279