CULTURA

Zilele Culturale ale Judetului debuteaza in Marginimea Sibiului

Zilele Culturale ale Judetului  debuteaza in Marginimea Sibiului

petrecere in marginimea sibiului

Localitatile din Marginimea Sibiului vor avea un sfarsit de saptamana plin de evenimente. Editia de toamna a Zilelor culturale ale Judetului Sibiu 2015 va debuta sambata, cu evenimente culturale la Riu Sadului, Sibiel, Saliste si Cristian.

“Iata ca incepe un nou sezon de toamna al Zilelor culturale ale Judetului Sibiu, un proiect de suflet al Consiliului Judetean Sibiu. La fel ca si in editiile anterioare ne propunem ca in aceasta toamna sa aducem bucurie prin cultura si traditie. Evenimentul debuteaza in Marginimea Sibiului, locul de bastina al traditiei locale, locul in care asteptam toti sibienii sa vina si sa petreaca pe muzica populara, clasica, sa participe la atelierele mestesugaresti, copiii sa vizioneze filmele educative. Am dorit si sper ca am reusit sa impacam toate gusturile si toate varstele, deoarece cultura trebuie transmisa si impartasita oricand si oricui”, spune Ioan Cindrea, Presedintele Consiliului Judetean Sibiu.

SAMBATA, 19 SEPTEMBRIE, este ziua dedicata copiilor. La Riu Sadului cei mici vor vedea cateva proiectii dedicate lor, in cadrul Caravanei Astra Film, iar mai apoi actorii Teatrului Gong vor sustine spectacolul ‘Greierele aproape faimos’. Elevii Scolii Populare de Arte si Meserii ‘Ilie Micu’ Sibiu vor arata celor interesati cum se realizeaza diferite obiecte de arta traditionala, obiecte care se vor vinde apoi. Tot la Riu Sadului se va redeschide biblioteca din sat, iar pentru cei interesati, spre seara, va fi proiectat filmul de prezentare al judetului.

La Sibiel, vizitatorii vor avea parte de un tur ghidat al satului, lansari de carte, iar de la ora 16 va incepe nunta traditionala. Vor fi prezentate in amanunt toate momentele unei nunti ca pe vremuri. Livezile de meri vor putea fi si ele vizitate.

Biserica Evanghelica din Cristian va gazdui de la ora 19 un concert de muzica simfonica. Cei care doresc sa viziteze Marginimea pe bicicleta, vor trebui sa mearga de la ora 9, la stadionul municipal, de unde se va pleca pe ruta Sibiu — Rasinari — Orlat — Poplaca — Sibiel.

DUMINICA, 20 SEPTEMBRIE, la Riu Sadului, va avea loc deschiderea oficiala a Editiei de toamna a Zilelor Culturale ale Judetului Sibiu. La manifestarea care va incepe la ora 13 vor participa oficialitati ale judetului. Junii Sibiului vor incanta vizitatorii cu cantece si dansuri traditionale, la fel ca si Formatia de cantece si dansuri Raureanca, din Riu Sadului.

Cei care ajung la Riu Sadului vor vedea pe viu cum se realizeaza jucariile traditionale, dar vor putea si vizita o expozitie fotografica. Se vor putea cumpara produse traditionale chiar de la producatorii locali.

La Sibiel, de la ora 12 va incepe un simpozion aniversar prilejuit de implinirea a 250 de ani de la construirea Bisericii Sfanta Treime din Sibiel si 10 ani de la trecerea la cele vesnice a preotului Zosim Oancea — intemeietorul Muzeului de icoane pe sticla.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309