CULTURA

ZILELE CULTURALE ale judetului Sibiu continua in TARA SECASELOR!

ZILELE CULTURALE ale judetului Sibiu continua in TARA SECASELOR!

ZILELE CULTURALE ale judetului Sibiu continua in TARA SECASELOR!2

Editia de toamna 2014 a Zilelor Culturale ale Judetului Sibiu are programate pentru zilele de 20 si 21 septembrie actiuni in Tara Secaselor, in localitatile Ludos si Sura Mare. Programul include deja traditionalul spectacol folcloric, caravana Astra Film, concerte si recitaluri de muzica clasica, excursie tematica, targ de produse traditionale si biblioatelier.

”Este momentul ca la acest sfarsit de saptamana sa vedem traditiile culturale din zona Secaselor si ii invit cu drag pe sibienii care traiesc in Tara Secaselor sa descopere si redescopere propriile traditiile, iar pe cei din alte zone sa cunoasca tot ce are mai frumos aceasta parte de vest a judetului. Ma bucur ca de la o editie la alta, de la o zona la alta, acest proiect deosebit de important al Consiliului Judetean Sibiu este tot mai apreciat si putem astfel sa revitalizam economia, sa dezvoltam turismul si sa crestem nivelul de trai”, spune Ioan Cindrea, presedintele Consiliului Judetean Sibiu.

Pe componenta turistica, programul Zilelor Culturale va invita in Tara Secaselor pe bicicleta

Tara Secaselor este regiunea relaxarii, a complexelor balneologice cu apa curativa, a livezilor de meri care impanzesc dealurile. Ici-colo intalnim cate o asezare compacta cu case cochete dominate de turnurile bisericilor.

Va invitam sa descoperiti „Tara Secaselor pe bicicleta” sambata, 20 septembrie. Veti avea ocazia sa aflati detalii despre proiectul „Gusterita turistica” de la cei care l-au creat, in curtea bisericii fortificate proaspat restaurata. Gusterita, unul dintre cartierele limitrofe ale Sibiului, cu o istorie care se intinde in perioade stravechi a fost cunoscuta si sub numele de „Hammersdorf”, satul ciocanului sau „Szenterzsébet”, Sfanta Elisabeta. Prin obiectivele culturale si istorice si asezarea geografica care a permis dezvoltarea unei flore si faune diversificate, asezarea este o adevarata comoara de explorat. Varietatea de plante specifice zonei, inflorite in luna septembrie (papadii si coada vulpii) si arbusti fructiferi (macesi, porumbele) vor fi prezentate de un profesor de botanica sibian recunoscut la nivel european.

Au fost amenajate patru trasee turistice de parcurs pe jos sau cu bicicleta, dintre care il vom alege pe cel care conduce la Hamba unde vom fi initiati in tainele albinaritului si vom participa la o veritabila degustare de miere. Dealul de la Hamba („Satul Cocosului”) va fi coborat spre Sura Mare pentru o experienta culturala deosebita – „Ora de muzica clasica” cu Filarmonica de Stat Sibiu. Si de aceasta data participantii vor fi recompensati cu premii constand in produse marca Tara Secaselor, albume si filme despre judetul Sibiu. Excursia este organizata in parteneriat cu Asociatia Tura in Natura si Parohia Evanghelica C.A. Sibiu.

Pretul excursiei este de 55 de lei / persoana, iar participarea se face pe baza de inscriere pana la data de 19 septembrie, ora 12.00, la adresa de e-mail [email protected] sau la numarul de telefon 0269 218 121. Informatii suplimentare gasiti pe www.sibiu-turism.ro

Caravana Zilelor Culturale

In 21 septembrie, alaturati-va „Caravanei Zilelor Culturale ale Judetului Sibiu” pentru a participa la programul cultural din Sura Mare. Microbuzul porneste duminica la ora 15:30 din parcarea Salii Thalia si se intoarce din localitatea Sura Mare la ora 18.30. Participarea este gratuita si se face pe baza de inscriere – in limita locurilor disponibile – la adresa de e-mail [email protected] sau la numarul de telefon 0269 218121, pana vineri la ora 12.00.

Traseu renascentist

In aceasta saptamana, cu ocazia Zilelor Internationale ale Patrimoniului, este organizat si un traseu renascentist care va incepe sambata de la ora 09:00 la Biblioteca Astra. Participantii vor merge apoi la Rosia, Malancrav, Dumbraveni, Medias si vor reveni la Sibiu.

Iata si programul detaliat al acestei saptamani:

SAMBATA 20 SEPTEMBRIE 2014

LUDOS – Caminul Cultural
10:00
Caravana ASTRA FILM
„JUDETUL SIBIU. Poarta de sud a Transilvaniei” /14 min.
HAI SA NE JUCAM! Jurre in Olanda /13’
HAI SA DANSAM! Fabiana in Italia /13’
POVESTEA LEGO / 17 min.

11:00 Teatru de papusi „Sarea in bucate” – Teatru de copii si tineret „GONG”

12:00 – Spune-mi o poveste despre satul tau!
biblioatelier de creatie literara si rostire cu talc a povestilor – Biblioteca Judeteana ASTRA

SURA MARE
Biserica evanghelica
18:00
„Ora de Muzica Clasica” Formatia „Tromba Felix”, Filarmonica de Stat Sibiu

DUMINICA 21 SEPTEMBRIE 2014

SURA MARE
Noul teren de fotbal (DN 14 la intrare in Sura Mare)
16:00
Spectacol Folcloric – Ansamblul Folcloric Profesionist „Cindrelul – Junii Sibiului” si solistii: Traian Stoita, Viorica Telcean, Anca Marginean, Razvan Nastasescu, Camelia Cosma Stoita, Mariana Anghel, Sava Negrean Brudascu, Cornelia si Lupu Rednic

Recital al elevilor Scolii Populare de Arte „Ilie Micu” Sibiu:
Grupul vocal mixt ALMA, Bogdan Ioana, Chis Ion, Ciocanea Teodora, Marin Cristina, Popa Carmen Daniela si Sterp Ionela.

16:00 – 18:00 Stand „Info turistice judetul Sibiu”, organizeaza AJTS

Expozitie cu vanzare – standuri cu produse traditionale in localitatea Sura Mare – (Muzeul Astra si Camera Agricola)


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5349