CULTURA

Zilele internationale ale PATRIMONIULUI la Sibiu!

Zilele internationale ale PATRIMONIULUI la Sibiu!

IF

Directia Judeteana pentru Cultura impreuna cu Fundatia Heritas si Organizatia Arhitectilor din Romania filiala Sibiu-Valcea are placerea de a va invita la Ziua Patrimoniului International ce va avea loc in data de 14 septembrie.

Astfel va propunem vizitarea unui numar de sapte monumente din Sibiu, mai putin cunoscute si vizitate din orasul nostru. Intre orele 12.00 si 18.00 aveti posibilitatea de a vizita biserica Sf. Luca de pe strada lunga si Biserica dintre Brazi din strada Reconstructiei, ambele in cartierul Terezian, biserica evanghelica din Gusterita, Sinagoga de pe strada Constitutiei, biserica Sf. Johann de pe strada Mitropoliei, Palatul ASTRA din parcul omonim si turnul Dulgherilor de pe strada Cetatii.

Orice sibian sau turist curios a descoperi alte monumente din Sibiu care nu sunt atat de cunoscute si vizitate, va avea posibilitatea sa descopere aceste sapte monumente, istoria si povestile lor. Intrarea este gratuita.

Cu ocazia Zilei Europene a Patrimoniului sunt organizate evenimente diverse in numeroase orase europene. De aceea va invitam la o plimbare! Puteti descoperi monumente si cladiri, sa aflati povestile lor si modul in care sunt utilizate astazi. Am pregatit si alte evenimente, ca de eemplu. atelierele de lucru deschise de pe str. Cetatii la care vor participa atat calfe calatoare cat si alti mesteri urbani. Aceste eveniment fac parte din calendarul general al Zilelor Arhitecturii la Sibiu. Directia Judeteana pentru Cultura Sibiu va organiza si alte evenimente dedicate patrimoniului international in saptamanile urmatoare, dar asupra acestora vom reveni ulterior cu detali.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309