INTERNATIONAL

Ziua Femeii, sarbatorita in India printr-un seminar: Rolul femeii in mentinerea pacii mondale

Ziua Femeii, sarbatorita in India printr-un seminar: Rolul femeii in mentinerea pacii mondale

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Peste 100 de lideri si studenti la drept ai Osmania University in Hyderabad, India au sarbatorit Ziua Internationala a Femeii printr-un seminar dedicat rolului doamnelor in mentinerea pacii mondiale, prin intermediul dreptului international. Sub egida HWPL (Heavenly Culture, World Peace, Restoration of Light), seminarul de pace a fost organizat voluntar de femei indiene profesori, lideri ai comunitatii si studenti, pentru a discuta despre egalitatea de gen si a drepturilor femeilor.
Pentru a promova misiunea sa, stabilitatea si pacea mondiala, HWPL lucreaza alaturi de actuali si fosti presedinti, lideri politici si religiosi, dar si alaturi de tineri, femei lideri, toate sub obiectivul comun de consolidare a păcii. Viziunea sa principala este de a raspandi mesajul de pace in intreaga lume prin spiritul voluntariatului si o viziune centrata pe crearea unei culturi noi si universale de pace.

Ce-a fost demn de remarcat a fost faptul ca 30 de femei profesorii indiene au participat nu numai pentru a comemora Ziua Internationala a Femeilor, ci si pentru a discuta, in detaliu, despre rolul activ al femeilor in consolidarea pacii. Unul dintre vorbitori a spus ca „abordarea sistematica este, de asemenea, necesara pentru a realiza incetarea razboiului si aducerea pacii in lume. Semnarea acordului de pace cu liderii mondiali din diferite domenii si adoptarea unui proiect comun de drept international reprezinta telul pentru pace cel mai idealist, precum si solutia pragmatica pentru a aduce pacea in lume „.

In cadrul seminarului s-a aratat ca India a avut o lupta lunga cu Pakistanul pentru regiunea Kashmir, in principal din cauza neintelegerilor religioase. Aceasta lupta lunga si care inca nu s-a incheiat, cu toate ca dureaza de 60 ani, a provocat nenumarate victime. In ciuda discutiilor si tratatelor pentru incetarea focului, acest deziderat nu s-a produs, iar solutia diplomatica a dat gres. In mijlocul unui astfel de conflict, femeile profesori, in numele tuturor femeilor din India, au participat la seminarul de pace care demonstreaza aspiratia lor puternica spre a aduce pacea in comunitatile lor.

Seminarul pace organizat cu ocazia zilei Internationale a Femeii nu ar fi fost posibila fara eforturile presedintelui HWPL. Miscari de pace conduse de presedintele Man Hee Lee si doamna Nam Hee Kim, presedinta Grupului de pace Internationale a Femeii (IWPG,) i-a inspirat cei care au participat la acest seminar, deoarece s-au adunat, in mod voluntar, pentru a sprijini activitatea HWPL si pentru a sustine  drepturile femeilor in India.

Succesul summit-ului Aliantei Mondiala a Religiilor pentru Pace (WARP) din septembrie 2014, s-a datorat presedintelui Lee a dat, de asemenea, un discurs la a 15-a Conferinta Internationala de șef Justiție Mondiale (ICCJW) în New Delhi, găzduită de dr Jagdish Gandhi, un fondator a Montessori School City (CMS). După ce a auzit discursul său puternic, peste 160 de judecători și președinți de seamă din diferite țări au semnat acordul de intrarea în vigoare a legislației internaționale, să lumineze și să schimbe comunitatea internațională.

Continuarea de zi Internaționale a Femeii, Ziua dreptului internațional este de a veni pe 01 mai. Toate interesele și eforturile pentru încetarea tuturor războaielor ar fi sigur de a conduce la un act de drept internațional și acest mesaj de pace vor fi livrate la urechile și ochii oamenilor din întreaga lume prin intermediul presei și reporterii care iubesc pacea. Circulație Pace de HWPL care transcende națiuni, culturi, religii și continuă și astăzi cu participațiile active și voluntare de nenumărate liderilor și organizațiilor din întreaga lume.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309