CULTURA

Ziua Universala a Iei se sarbatoreste la Sibiu!

Ziua Universala a Iei se sarbatoreste la Sibiu!

Ziua Universala a Iei se sarbatoreste la Sibiu!1

In mai putin de un an, Ziua Universala a Iei s-a transformat intr-un fenomen adoptat de intreaga planeta. 48 de tari, 109 localitati si 143 de evenimente au celebrat simbolul romanesc si au pornit intr-o calatorie spirituala, menita sa redescopere valorile autentice, conectati prin semne universale, purtatoare de bine si frumos.

Anul acesta, Sibiul adopta ia ca simbol al frumosului si al unui spirit redescoperit de catre generatiile actuale, menit sa ne lege de trecutul simbolic. Timp de 5 zile, intre 20 si 24 iunie, ia va fi limbajul universal.

Povestea incepe cu a fost o data in scolile din Romania si din diaspora, acolo unde elevii si profesorii vor imbraca, la final de an scolar, ii si costume traditionale. Va continua cu o serie de evenimente in Muzeul in Aer Liber din Dumbrava Sibiului, care va fi gazda unor zile de poveste.

Legende de Sanziene, flori si cosite impletite, plimbari cu Biciclete Cochete, expozitii foto, parada si premierea celor mai frumoase ii. Biletul de intrare este portul unei ii. Pe toata durata evenimentului, toti cei ce vor pasi pragul Muzeului imbracati in ie vor avea intrarea gratuita.

Duminica, 22 iunie 2014, Ia se asorteaza cu (si pe) Biciclete Cochete! Nu trebuie decat sa iti pregatesti ia, cosul de picnic si sa vii in Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului. Intalnirea va avea loc la orele 14:30 in Piata Mica. Plecarea spre Muzeu la orele 15:00. La Targul de Tara din Muzeul Satului va avea loc cel mai mare picnic din Sibiu, se vor impleti coronite de Sanziene si va avea loc parada celor mai frumoase ii!

Organizat de catre Muzeul Astra si Future Capital, sustinut de comunitatea La Blouse Roumaine, evenimentul de la Sibiu isi propune sa spuna lumii intregi cea mai frumoasa poveste despre Romania! Un concept pe cat de simplu, pe atat de bine asezat in constiinta fiecaruia dintre noi. Aici, acasa sau departe, purtand dorul de acasa in suflet. Ia devine astfel o stare, o constiinta.

Mai multe detalii despre programul acestor zile si evenimentele conexe gasiti pe pagine de Facebook www.facebook.com/IASIBIU sau la adresa de email [email protected], acolo unde puteti trimite imagini surprinse in aceste zile, participand astfel la crearea unei stari ce va ramane in istoria traditiilor tarii noastre.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309